Dotar els participants de recursos de fàcil aprenentatge en la comunicació eficaç en idiomes perquè adquireixin fluïdesa i guanyin confiança i seguretat en les situacions comunicatives de l'entorn professional. Ensenyar als alumnes amb el coneixement del vocabulari específic del sector d'hostaleria i la gramàtica bàsica de la llengua anglesa, que els permetin resoldre situacions laborals en aquest idioma.
Solicitar informació

Beneficis del curs

Augmentar la confiança dels alumnes i superar la inseguretat que produeix parlar en altres idiomes a l'inici de l'aprenentatge.
L'aprenentatge d'idiomes professional ens permetrà comunicar-nos en tot tipus de situacions del nostre entorn laboral quan tractem amb clients internacionals.
Comunicar-se oralment amb un o diversos interlocutors en el seu idioma, expressant i interpretant amb fluïdesa, mitjanament complexos en diferents situacions, formals i informals, pròpies dels serveis turístics.
Interpretar missatges orals senzills en altres idiomes, emesos en l'àmbit de l'activitat de restauració i hostaleria.

Dirigit a

El curs està dirigit tant a personal d'hotel, restaurants com al de les oficines centrals, i per a tots els nivells.

Metodologia

Curs dinàmic i d'aprenentatge experiencial.

Envia'ns un missatge

Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies que nos permiten obtener estadisticas de los usuarios. Si continua navegando consideramos que accepta su utilización. Más información X Cerrar